Известие

Collapse
No announcement yet.

вентилатор климатроник алфа 166 2005 година

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вентилатор климатроник алфа 166 2005 година

здравейте колеги на алфа 166 2005 год при мен се получи следния проблем - вентилатора на климатроника спря да работи.при старт на двигателя първоначално никой от бутоните на климатроника не сработва но след време около 10 минути сработват бутоните, но вентилатора не ще и да чуе да се включи.ако някой е запознат с проблема моля да помага с идеи.благодаря предваарително

Първоначално публикувано от misho82 Покажи съобщение
    здравейте колеги на алфа 166 2005 год при мен се получи следния проблем - вентилатора на климатроника спря да работи.при старт на двигателя първоначално никой от бутоните на климатроника не сработва но след време около 10 минути сработват бутоните, но вентилатора не ще и да чуе да се включи.ако някой е запознат с проблема моля да помага с идеи.благодаря предваарително
    Степените на вентилатора визуализират ли се на дисплея и влияят ли се от бутоните?

Над поленовия филтър има реле и до него предпазител (30 амперов). Провери дали предпазителят е здрав и дали релето цъка, когато колата е на контакт.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

да визуализират се степените на вентилатора,всичко друго работи по климатроника само вентилатора не работи.къде се намира поленовия филтър

Comment

Първоначално публикувано от misho82 Покажи съобщение
        да визуализират се степените на вентилатора,всичко друго работи по климатроника само вентилатора не работи.къде се намира поленовия филтър
        В двигателния отсек между чистачките има пластмасов капак. Под него има релета и предпазители. Там се намира релето и бушона за вентилатора. Кои точно са, в момента не мога да ти кажа. Но провери дали няма изгорял 30 амперов.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          В двигателния отсек между чистачките има пластмасов капак. Под него има релета и предпазители. Там се намира релето и бушона за вентилатора. Кои точно са, в момента не мога да ти кажа. Но провери дали няма изгорял 30 амперов.
          благодаря за инфото ще поверя

Comment

всичко е наред бушона и релето какво следва по нататък

Comment

Провери внимателно в таблото под волана предпазители:

F5, F6, F9, F17 и F18 (броят се отляво надясно и отгоре надолу)

Това са всички предпазители в бизнеса с вентилатора.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Провери внимателно в таблото под волана предпазители:

F5, F6, F9, F17 и F18 (броят се отляво надясно и отгоре надолу)

Това са всички предпазители в бизнеса с вентилатора.
                бушоните са наред проверих ги,споменаха ми едни майстори за реостат или вентилатор.къде се намира вентилатора да го проверя

Comment

Отвън под дясната чистачка
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

[QUOTE=lordliness;1481064]Отвън под дясната чистачка[/QUOTE
                    и какво да гледам там около вентилатора букси има доста,къде е проблемното место

Comment

Не знам къде ти е проблемното място. Виж дали не е изгорял вентилатора.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Тия "майстори" дето са ти говорили за реостат, не са виждали вентилатор на 166 - ца.
                        Няма такова нещо тук. Моторът е безчетков и регулаторът е вграден в него.
                        Както ти каза колегата, свали пласмасата при дясната чистачка и под нея ще видиш клапата за рециркулация а под нея - мотора. На буксата на мотора има 2 дебели проводника и 3 тънки. Единият от дебелите би трябвало да е червен. На него трябва да има +12V, когато колата е на контакт. Ако ги има, намери управлението на климатика. Намира се под ICS - а и представлява черна пластмасова кутия. До нея се достига, като се свали панела около скоростния лост и (мисля че) този на самия ICS.
                        Ето снимка на мястото (управлението е посочено от стрелката):

Та като стигнеш до управлението, му изключи буксите. При тази ситуация дай на контакт и ако развърти мотора на макс., проблемът най-вероятно е в самото управление на климатика.
                        Ако не развърти, 70% е сигурно, че моторът е заминал. Казвам 70%, защото съм чувал за версии при които моторът не развърта при откачване от управлението.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:37.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

За да не цапам с друга тема ще питам тук:
                          Колеги.. Все пак от скоро карам алфа и по-добре да питам дори да изглеждам глупав.. Но имам следния въпрос и проблем.
                          Влизам в колата.. паля и тръгвам.. Вентилатора на парното не иска да завърти и да духа.. След 1-2 минути ми изписва: Грешка в системата на климатика, моля свържете се със сервиз..
                          Ако спра изгася, дам на контакт тръгва.. като запаля пак си работи.. Но ако влезя и запаля без да съм го изчакал да тръгне и ми дава тази грешка.. Това ми го прави от няколко дни.. Иначе тръгне ли си работи си и парно и климатик без проблеми..
                          Забелязах че като веднъж го пусна после нямам проблеми докато не ми се наложи да излезна за повече време от колата

Comment

Прилича ми на калпава ел. връзка от вида "тука има, тука нема"

По-нагоре в темата се говори за едно реле и 30 амперов предпазител над поленовия филтър. Виж да не е нагоряло релето или предпазителят да не се е постопил.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Отворих и ги гледах.. обаче го свързвам и с друго.. Понеже колата и беше паднал и го оставих да се зарежда в един сервиз и сега съм временно с 44амперов.. когато гася фаровете и паля няма проблеми.. А като си паля на пуснати фарове тогава не иска да тръгне..

Comment

Working...
                              X