здравейте колеги на алфа 166 2005 год при мен се получи следния проблем - вентилатора на климатроника спря да работи.при старт на двигателя първоначално никой от бутоните на климатроника не сработва но след време около 10 минути сработват бутоните, но вентилатора не ще и да чуе да се включи.ако някой е запознат с проблема моля да помага с идеи.благодаря предваарително
Известие
Collapse
No announcement yet.
вентилатор климатроник алфа 166 2005 година
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от misho82 Покажи съобщениездравейте колеги на алфа 166 2005 год при мен се получи следния проблем - вентилатора на климатроника спря да работи.при старт на двигателя първоначално никой от бутоните на климатроника не сработва но след време около 10 минути сработват бутоните, но вентилатора не ще и да чуе да се включи.ако някой е запознат с проблема моля да помага с идеи.благодаря предваарително
Над поленовия филтър има реле и до него предпазител (30 амперов). Провери дали предпазителят е здрав и дали релето цъка, когато колата е на контакт.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от misho82 Покажи съобщениеда визуализират се степените на вентилатора,всичко друго работи по климатроника само вентилатора не работи.къде се намира поленовия филтър
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВ двигателния отсек между чистачките има пластмасов капак. Под него има релета и предпазители. Там се намира релето и бушона за вентилатора. Кои точно са, в момента не мога да ти кажа. Но провери дали няма изгорял 30 амперов.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПровери внимателно в таблото под волана предпазители:
F5, F6, F9, F17 и F18 (броят се отляво надясно и отгоре надолу)
Това са всички предпазители в бизнеса с вентилатора.
Comment
-
Тия "майстори" дето са ти говорили за реостат, не са виждали вентилатор на 166 - ца.
Няма такова нещо тук. Моторът е безчетков и регулаторът е вграден в него.
Както ти каза колегата, свали пласмасата при дясната чистачка и под нея ще видиш клапата за рециркулация а под нея - мотора. На буксата на мотора има 2 дебели проводника и 3 тънки. Единият от дебелите би трябвало да е червен. На него трябва да има +12V, когато колата е на контакт. Ако ги има, намери управлението на климатика. Намира се под ICS - а и представлява черна пластмасова кутия. До нея се достига, като се свали панела около скоростния лост и (мисля че) този на самия ICS.
Ето снимка на мястото (управлението е посочено от стрелката):
Та като стигнеш до управлението, му изключи буксите. При тази ситуация дай на контакт и ако развърти мотора на макс., проблемът най-вероятно е в самото управление на климатика.
Ако не развърти, 70% е сигурно, че моторът е заминал. Казвам 70%, защото съм чувал за версии при които моторът не развърта при откачване от управлението.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:37.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
За да не цапам с друга тема ще питам тук:
Колеги.. Все пак от скоро карам алфа и по-добре да питам дори да изглеждам глупав.. Но имам следния въпрос и проблем.
Влизам в колата.. паля и тръгвам.. Вентилатора на парното не иска да завърти и да духа.. След 1-2 минути ми изписва: Грешка в системата на климатика, моля свържете се със сервиз..
Ако спра изгася, дам на контакт тръгва.. като запаля пак си работи.. Но ако влезя и запаля без да съм го изчакал да тръгне и ми дава тази грешка.. Това ми го прави от няколко дни.. Иначе тръгне ли си работи си и парно и климатик без проблеми..
Забелязах че като веднъж го пусна после нямам проблеми докато не ми се наложи да излезна за повече време от колата
Comment
-
Прилича ми на калпава ел. връзка от вида "тука има, тука нема"
По-нагоре в темата се говори за едно реле и 30 амперов предпазител над поленовия филтър. Виж да не е нагоряло релето или предпазителят да не се е постопил.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Отворих и ги гледах.. обаче го свързвам и с друго.. Понеже колата и беше паднал и го оставих да се зарежда в един сервиз и сега съм временно с 44амперов.. когато гася фаровете и паля няма проблеми.. А като си паля на пуснати фарове тогава не иска да тръгне..
Comment
Comment